Turpakke Vingtor, Ask og Embla

649,00 kr 699,00 kr

Med personalisering: 649,00 kr

Varenummer: 742003

Turkoppen, sammen med et varmt og godt sitteunderlag fra Vingtor i 100% tovet ull. Med samme navn på begge.

Sett inn din tekst her:

Turkopp

Turkoppen har et stilig design som også gjør den enkel å holde. Skinnreimen gjør at den er enkel å feste utenpå tursekken.

Volum: 1,5 dl


Sitteunderlag

Tovet ull egner seg spesielt godt til brodering av navn. Noe som gjør at sitteunderlagene fra Vingtor blir til en personlig og ekstra flott gave når de blir brodert av oss. Velg mellom 11 forskjellige motiv fra norden.

Sitteunderlaget kan holde deg god og varm når du er på tur i skogen, på fjellet eller ved sjøen. Det er lett å brette sammen og ha med seg. Bruk sitteundelaget i utemøblene på kalde kvelder, og du holder deg varm. Det kan også brukes ved hytteveggen, i bilsetet og mange andre steder. Sitteunderlagene har motsatt motiv på for- og bakside.

Størrelse: 45 x 45 cm

Ask og Embla

Den norrøne mytologien rommer en vakker myte om skapelsen av det første menneskeparet, Ask og Embla. Tre guder vandret langs en strand. Der fant de to trestokker som de ga liv til: Odin ga ånd, Høne ga sinn, Lodur ga blod og likhet med gudene. Slik ble det første menneskeparet skapt, av materie og ånd. Tre guders verk.

Den norrøne skapelsesmyten har paralleller i andre kulturer. Det er ikke uvanlig i mytologien at trær er råstoff for menneskene. Navnene på urmenneskeparet, Ask og Embla, knytter dem til det norrøne livstreet, Yggdrasill, som var et asketre. Mannsnavnet Ask betyr asketre.
Navnet Embla er vanskeligere å tyde. Det kan bety ”den gode ammen”.

Men det var også kvinnemakter med i skapelsen av menneskene:
tre norner som holdt til ved kilden under Yggdrasill bestemte skjebnen for de første menneskene. Skjebnetroen var sterk i vikingtiden. Om nornene fortelles det at de spinner, vever eller risser skjebnetegn inn i primstaven. Slik bestemmes livsløpet for hvert menneske.