Turpakke Vingtor, Nidstang

649,00 kr 699,00 kr

Varenummer: 742001

Turkoppen, sammen med et varmt og godt sitteunderlag fra Vingtor i 100% tovet ull. Med samme navn på begge.

Turkopp

Turkoppen har et stilig design som også gjør den enkel å holde. Skinnreimen gjør at den er enkel å feste utenpå tursekken.

Volum: 1,5 dl


Sitteunderlag

Tovet ull egner seg spesielt godt til brodering av navn. Noe som gjør at sitteunderlagene fra Vingtor blir til en personlig og ekstra flott gave når de blir brodert av oss. Velg mellom 11 forskjellige motiv fra norden.

Sitteunderlaget kan holde deg god og varm når du er på tur i skogen, på fjellet eller ved sjøen. Det er lett å brette sammen og ha med seg. Bruk sitteundelaget i utemøblene på kalde kvelder, og du holder deg varm. Det kan også brukes ved hytteveggen, i bilsetet og mange andre steder. Sitteunderlagene har motsatt motiv på for- og bakside.

Størrelse: 45 x 45 cm

Nidstang

Skalden Egil Skallagrim var en fiende av kong Eirik Blodøks og konen hans, Gunnhild. Sagaen om Egil forteller hvordan han forbannet ­kongeparet ved å reise nidstang. Han tredde et hestehode på en ­hasselstang, risset runer og leste besvergelser over det. Til sist vendte han det gapende hestehodet mot land. Dette var en farlig, magisk handling som skulle uroe landvettene i distriktet slik at de jaget Egils fiender fra landet.

Det står uhygge av et gapende hestehode. Hesten var vikingtidens stasdyr, ridedyr for storfolk. Som nidstang ble hesten brukt på magisk vis.

Ære og skam er ord som dekker den moralske koden som vikingtidens samfunn ble styrt etter. Et fritt menneske måtte leve med ære. Ble det kastet skam over en person, enten ved spott, hån eller legemsfornærmelse, måtte det hevnes. En fryktelig måte å krenke et menneske på, var å reise nidstang. Da slapp man ukjente krefter løs.

Toppselgere