Sitteunderlag Vingtor, Hugin og Munin

399,00 kr

Varenummer: 732006

Vingtor sitteunderlag, laget av førsteklasses 100% tovet ull. Med sin høye kvalitet og naturlige isolasjon holder de deg varm og tørr. Perfekt for både innendørs og utendørs bruk.

Tovet ull egner seg spesielt godt til brodering av navn. Noe som gjør at sitteunderlagene fra Vingtor blir til en personlig og ekstra flott gave når de blir brodert av oss. Velg mellom 11 forskjellige motiv fra norden.

Sitteunderlaget kan holde deg god og varm når du er på tur i skogen, på fjellet eller ved sjøen. Det er lett å brette sammen og ha med seg. Bruk sitteundelaget i utemøblene på kalde kvelder, og du holder deg varm. Det kan også brukes ved hytteveggen, i bilsetet og mange andre steder. Sitteunderlagene har motsatt motiv på for- og bakside.

Størrelse: 45 x 45 cm

Odins ravner

Odin var den fremste guden i Norden i vikingtiden. Han var kongers og høvdingers gud, runemester, visdomsgud, diktekunstens gud og dødsgud. Ingen kunne måle seg med Odin i kunnskap og innsikt. Hvordan i all verden skaffet han seg all denne kunnskapen?

Noe av svaret ligger i de to ravnene, Hugin og Munin, Odins fugler, som satt på skuldrene hans når han selv satt benket i Valhall, i høysetet ­Lidskjalf. Herfra hadde han kosmisk utsyn, han så ut over hele den vide verden. Herfra kunne han lynsnart sende av gårde vaktfuglene sine i alle himmelretninger, for å spore opp alt nytt som skjedde, i alvenes eller jotnenes eller menneskenes verden.
Hver morgen fløy Hugin og Munin ut i verden. Navnene deres betyr ”Tanke” og ”Minne”. Fuglene er symboler på Odins intellektuelle kraft, samtidig som de er hans personlige reportere. Hver kveld vender de ­tilbake til sin herre, setter seg én på hver skulder og hvisker i Odins ører hva de har sett og hørt. Et nyhetsbyrå før internetts dager!
Det hendte at vikinghæren malte ravnen på banneret sitt for å vise at flokken sto under Odins beskyttelse. Odin ble kalt for ”ravneguden”.

Odin omga seg med spesielle dyr. Foruten ravnene hadde han to ulver som følgesvenner. Hesten hans Sleipner hadde åtte bein og løp fortere enn noen annen hest. Sleipner fraktet døde krigere til møte med Odin i Valhall. Der ventet det dem et godt liv etter døden.

Toppselgere