Turpakke Vingtor, Skipet

649,00 kr 699,00 kr

Varenummer: 742004

Turkoppen, sammen med et varmt og godt sitteunderlag fra Vingtor i 100% tovet ull. Med samme navn på begge.

Turkopp

Turkoppen har et stilig design som også gjør den enkel å holde. Skinnreimen gjør at den er enkel å feste utenpå tursekken.

Volum: 1,5 dl


Sitteunderlag

Tovet ull egner seg spesielt godt til brodering av navn. Noe som gjør at sitteunderlagene fra Vingtor blir til en personlig og ekstra flott gave når de blir brodert av oss. Velg mellom 11 forskjellige motiv fra norden.

Sitteunderlaget kan holde deg god og varm når du er på tur i skogen, på fjellet eller ved sjøen. Det er lett å brette sammen og ha med seg. Bruk sitteundelaget i utemøblene på kalde kvelder, og du holder deg varm. Det kan også brukes ved hytteveggen, i bilsetet og mange andre steder. Sitteunderlagene har motsatt motiv på for- og bakside.

Størrelse: 45 x 45 cm

Skipet

Skipet er vikingtidens fremste symbol. Fordi nordboene var så dyktige skipsbyggere, kom de seg ut i verden. De lærte av fremmede kulturer, de fikk perspektiv på sitt eget i møte med det fremmede. Ofte var det snakk om vikinger på krigsferder og erobring, men like gjerne seilte nordiske folk i fredelig hensikt for å handle i fremmede havner. På sine ferder i vest, nord, sør og øst samlet nordboene seg verdifulle kunnskaper. Vikingtiden var en epoke preget av kulturmøte på alle plan.

Scenen viser to menn på fredelig ferd. Den unge fremst i stavnen lyser av utålmodighet. Den eldre i bakgrunnen gir gode råd. En kultur er avhengig av at kunnskap og erfaring overføres fra generasjon til generasjon.

Overklassens menn og kvinner fikk skip med seg i graven.
Oseberg-graven fra Vestfold inneholdt et vakkert utskåret skip.
Kvinnen som ble lagt i haug der en gang på 800-tallet, fikk med seg en trellkvinne og et overdådig utstyr av alt som kunne trenges i tilværelsen etter døden: vogn, sleder og kjøkkenutstyr, hester og hunder, senger, smykker og matvarer. Båten er det sentrale i gravfunnet. Man tenkte seg at de døde skulle ut og reise, til et land bortenfor de levendes.

Toppselgere