Sitteunderlag Vingtor, Ull

399,00 kr

Med personalisering: 399,00 kr

Varenummer: 732005

Vingtor sitteunderlag, laget av førsteklasses 100% tovet ull. Med sin høye kvalitet og naturlige isolasjon holder de deg varm og tørr. Perfekt for både innendørs og utendørs bruk.

Sett inn din tekst her:

Tovet ull egner seg spesielt godt til brodering av navn. Noe som gjør at sitteunderlagene fra Vingtor blir til en personlig og ekstra flott gave når de blir brodert av oss. Velg mellom 11 forskjellige motiv fra norden.

Sitteunderlaget kan holde deg god og varm når du er på tur i skogen, på fjellet eller ved sjøen. Det er lett å brette sammen og ha med seg. Bruk sitteundelaget i utemøblene på kalde kvelder, og du holder deg varm. Det kan også brukes ved hytteveggen, i bilsetet og mange andre steder. Sitteunderlagene har motsatt motiv på for- og bakside.

Størrelse: 45 x 45 cm

Ull spenner – buen

Ull er jaktguden, bue-guden og skiguden, en av de eldste nordiske gudene. Buen er Ulls spesielle merke. Jakt har vært en viktig næringsvei i Norden siden uminnelige tider. Det er naturlig at jakten hadde en gud som sin høye beskytter. Buen er laget av det eviggrønne nåletreet barlind, som var kjent som et ypperlig emne for buer. Et gammelt dikt som forteller om de norrøne gudenes boliger, nevner Ull. Boligen hans heter Ydaler, navnet kommer av det norrøne ordet yr som betyr barlind. I eddadiktet Grimnesmål sies dette om Ull:
Ydaler er stedet
der Ull for lenge siden
bygde sine saler …

Ull kalles også for skiguden, han er forbundet med vinteridretter.
Den lærde Snorre Sturlason sier om Ull at han er så god bueskytter og ­skiløper at ingen kan kappes med ham.
Vi kjenner ikke mange myter om denne eldgamle nordiske guden. Men mange stedsnavn i Norge og Sverige er levende minner om dyrkelsen av Ull. Eksempler på Ull-navn er Ullevål, Ullern, Ulvin og Ullensaker.
En variant av navnet er Ullin.

Det fortelles at eder og løfter ble avlagt ”ved Ulls ring”. Det kan tyde på at Ull hadde med rettsordningen å gjøre. Rett og lov var ordninger som bandt samfunnet sammen. På tingplassen lå en stor gullring som man skulle sverge troskapsed på, det var ”Ulls ring”. Dette tyder på at Ull har vært en rettsgud i Norden i eldgammel tid.

Toppselgere